Kiitävi aika, vierähtävät vuodet....

Niinpä niin. Tulin juuri äsken jouluostoksilta ja kuuntelin, niin kuin aina näin joulukuussa, jouluradiota. Sieltä kuului joululaulu ja tuo lause, kiitävi aika, vierähtävät vuodet. Jotenkin tuo lause löi vasten kasvoja. Tuntui siltä, kun viime joulu olisi ollut juuri äsken. Ja kuitenkin välissä on ollut kokonainen vuosi..... Miten en enää pysy ajan kyydissä? Kaikki tapahtuu liian nopeasti!!! 

Olen toki kuullut ruuhkavuosista, mutta en ollut oivaltanut, että aika menee näin nopeasti. Mitä mä olen tehnyt koko vuoden? No, aivan hirveästi kaikenlaista....tietenkin :), mutta ihan kauheasti muistikuvia se ei jättänyt. Tai oikeastaan jätti, hienoja hetkiä paljonkin, myös surua ja murhetta, mutta päällimmäisenä on kaamea vauhti. Viime joulu on kuitenkin kirkkaana  mielessäni.

Siitä päädyinkin pohdiskelemaan joulua ja joulun merkitystä itselleni. Joulu on ollut aina itselleni tärkeä juhlapyhä ja olen silloin aina mieluiten lomalla mahdollisimman pitkään. No mikä se joulu on? Mikä tekee joulun?

Tuikkiiko joulu kuusenkynttilöissä? Kuusen tai piparin tuoksussa? Korteissa? Lahjoissa? Nuo kaikki ovat osa minun jouluani. Rakastan katsella kuusenkynttilöiden tuiketta, haistella kuusen ja piparin tuoksua, katsella kynttilän liekkejä, laulaa ja kuunnella joululauluja. Minusta on myös ihan mukava saada joululahjoja ja -kortteja. Ilahdun kovasti jokaisesta :), silti mukavempaa vielä minusta on antaa lahjoja ja kortteja. On ihanaa miettiä, mistä lahjansaaja saattaisi ilahtua. Toki pidän korvat auki pitkin vuotta ja painan mieleen vuoden varrella ääneen lausutut toiveet. :)

Siltikin kaikkein tärkeintä omassa joulussani on pysähtyminen ja yhdessä oleminen. Ollaan yhdessä, vaikkapa koko päivä pyjamassa, syödään, pelataan tai luetaan kirjaa tai katsotaan telkkaa vailla aikatauluja. Niistä hetkistä syntyvät kauneimmat ja rakkaimmat muistot <3. 

Ennen toivotin aina iloista joulua, mutta nytpä taidan miettiä asiaa uudestaan...

Tässä yksi tänä vuonna lähettämäni joulukortti, jolla toivotan teille kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua <3!

 

25593431_10214743743177996_1961679921_n.